Това заяви пред ФрогНюз Искрен Митев от Продължаваме Промяната. Ето и

...
Това заяви пред ФрогНюз Искрен Митев от Продължаваме Промяната. Ето и
Коментари Харесай

Искрен Митев пред Фрог: БСП и ПП отговориха на идеята Росен Желязков да е шеф на НС. Ще се разберем някак

Това съобщи пред ФрогНюз Искрен Митев от " Продължаваме Промяната ".

 

Ето и цялото изявление.

Господин Митев, по какъв начин гледате на кандидатурата на Кристиан Вигенин за шефския пост в Народното събрание? 

 

Кристиан Вигенин има доста опит. Справяше се доста добре като зам.-председател. Личното ми усещане е, че е подобаващ претендент при изискването, че не е определен Никола Минчев. 

Точно тук ми се коства, че има конспирация. От “Продължаваме Промяната ” имате личен претендент в лицето на Никола Минчев. Какво значи това - може ли да се трансформира това в разграничителна линия сред евентуални съдружни сътрудници?

 

Трябва да се има поради хронологията на събитията. Ние чакахме от ГЕРБ да излъчат заслужен претендент за поста на първия човек в страната - ръководителят на Народното събрание. Не познавам Росен Желязков, само че направих информация кой е този човек и ми изскочиха на първо четене кавги към БДЖ, концесията на Летище София, схеми с отпечатване на бюлетини. Не знам дали този човек е отговорен, само че има сянка върху репутацията му и това за мен е недопустимо. 

 

Ние бяхме длъжни да отговорим и издигнахме Никола Минчев. Предполагам, че Българска социалистическа партия просто желае да даде опция. Убеден съм, че биха подкрепили Никола Минчев. Смятам, че претекстът им е същият. ГЕРБ очевидно не са имали никакъв проект по какъв начин да ръководят страната.

Кой щеше да е заслужен претендент от ГЕРБ, който можеше да бъде подсилен от Политическа партия?  

 

Липсва ми опит, само че ми прави усещане, че предходният път беше препоръчана жена за поста. Не знам дали Росица Кирова е била заслужен претендент, само че ми направи усещане, че този път тя въобще не е предложение. Защо загуби доверието на хората в ГЕРБ и какво се случи там? 

Правилно ли Ви разбирам - по-скоро кандидатурите на Политическа партия и Българска социалистическа партия не са една против друга, а отговор на предлагането на ГЕРБ на шефския пост в Народно събрание да седне Росен Желязков? 

 

Да. Но това не е бил координиран отговор.

Тогава какъв би бил изходът от хипотезата Никола Минчев и Кристиан Вигенин стигнат до балотаж? Някой би трябвало да отстъпи. 

 

Мисля, че в случай че се стигне до тези претенденти, всеки един от тези избори би бил заслужен. Надявам се да стигнем до този избор, а не сред това да избираме сред ГЕРБ и някой различен. 

 

Но какво ще се случи в връзките сред два евентуални съдружни колегата? Не приказваме за персони сега. Зад тях стоят съответни обединения.

 

Ако се стигне до този вид, ще се разберем в залата с Българска социалистическа партия. Другият вид е залата да излъчи. Нито ние, нито левицата има независимо болшинство. Не мисля, че ще се стигне до спор.

 

Възможно ли е да не се стигне до консенсус на следващия ден и да се избере ръководител с игри на кворум?

 

Всичко е допустимо. Ще е забавен ден.

 

изявление на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР